Начало/Новини/Магдалена Златева с призови места от Световното танцово първенство в Рим

Магдалена Златева с призови места от Световното танцово първенство в Рим

На 29 и 30 октомври в Рим (Италия) се проведоха финалите на World Dance Championship. В първия състезателен ден Маги участва с четири танца - "Fairy Doll variation", "Roots", "The key to happiness" и "My way to the big stage", съответно в стиловете балет, контемпорари и модерн.
Според регламента, за да се присъди първо, второ или трето място, участникът трябва да е достигнал определен брой точки. Ако точките не се достигнат, награди не се присъждат. Маги беше класирана на три първи и едно второ място и получи покана за галавечерта на следващия ден.
На галата състезанието продължи между най-изявените участници от финалния конкурс (получилите точки над минимума за първо място) за специалните награди, които отново се даваха само по преценка на съдиите и не всички възможни награди бяха раздадени. Журито в състав Tuccio Rigano, Stefano Vagnoli, Margarita Juncosa и Кремена Антонова, присъди като специална награда на 7-годишната балеринка от Варна "The Best Young Promise" и стипендия, финансираща част от лятно обучение в Италия през 2023 г. Танцови педагози на Маги са Цветалина Нахабедян и Бетина Димитрова.
Шампионатът се организира от Associazione Culturale Mondial Dance, а от българска страна съорганизатор е Българската федерация по спортни танцови дисциплини. В двата конкурсни дни се включиха участници от България, Румъния, Хърватска, Словения, Белгия, Нидерлания и Италия, получили квоти от квалификации през 2022 г.
Магдалена Златева е второкласничка в НУИ "Добри Христов" - Варна, със специалност "Класически танц". Тя е горд член на Клуб 2021 на Фондация "Димитър Бербатов".