Начало/Новини/Магдалена Златева – на призови места

Магдалена Златева – на призови места

На 28 и 29 май в Казанлък се проведе националният балетен конкурс за Купа „Българска роза“. Маги взе участие с два танца - в раздел "Класически балет" и в "Характерни танци". Успя да премери сили с голяма конкуренция във възрастова група I-IV клас, и журито ѝ присъди трето място за вариация на „Куклена фея“ и второ място (110 точки от възможни 120) за "Испански танц". Състезанието е единственият танцов конкурс в страната, който е в Националния календар на МОН за изяви по интереси и за 2022 година е включен в Програмата за мерки за закрила на деца с изявяни дарби.
От началото на настоящата учебна година Маги работи под вещото ръководство на Цветалина Нахабедян в НУИ "Добри Христов" - Варна. Балетният педагог се насочи към вариация от класическия репертоар, като се съобрази с темперамента и уменията на детето. Умело подбраните танци отличиха изпълненията на Магдалена. Въпреки че разликите във физическото развитие на децата от тази възрастова група са видими и се отразявят върху представянето, това не попречи на 7-годишната балеринка да се пребори с деца, до четири години по-големи от нея.
Това е третият танцов конкурс, на който се явява Магдалена през тази календарна година и за трети път е класирана на призови места.
Магдалена Златева е горд член на Клуб 2021 на Фондация "Димитър Бербатов".