Начало/Новини/Лора Ходжева с още високи отличия

Лора Ходжева с още високи отличия

Лора получи високата оценка на международното жури (Беларус, България, Израел, Сев. Македония и Украйна) за участието си в подборния кръг на XVII Международен софийски фестивал "Кръстопът на музите". Фестивалът традиционно се провежда присъствено, но поради пандемичната обстановка издание 2021 г. протича в два етапа - онлайн с видео участие (от 15 септември до 31 октомври), и присъствен. 
Фестивалните резултати за онлайн изпълненията бяха обявени на 26 ноември. Членовете на журито имаха нелеката задача да чуят и оценят над 500 участници, сред които с "New York, New York" на Франк Синатра, Лора успя да се пребори за две високи отличия - първото място в категория "Световен хит" в 3-та възрастова група и Голямата награда на номинация "Световен хит" за всички възрасти. Като част от вокалния състав "Masterpiece", спечели Голямата награда на същата номинация и в категория "Вокални групи". За участие в присъствения етап ще бъдат избрани сборни групи от всички номинации по възрасти.
Лора е шестокласничка в 22-ро СЕУ "Георги С. Раковски" – гр. София. Музикалното си обучение по поп и джаз пеене развива при преподавателя Георги Янков в музикална школа "Music Factory".

Лори е горд член на Клуб 2018, Клуб 2019 и Клуб 2020 на Фондация „Димитър Бербатов“.