Начало/Новини/Лора Илова спечели награда на обучението си в лятна академия

Лора Илова спечели награда на обучението си в лятна академия


От 1 до 12 август край Варна се проведе Grand Dance Academy - майсторски класове по класически и модерен балет с водещи преподаватели от България, Русия, Украйна и Япония.
Лора участва за втори пореден път и обучаващите и журито оцениха големия и напредък, постигнат за изминалата една година. В конкурсната част тя представи вариация на Сванилда от балета „Копелия” и вариация на река Нева от балета „Конче-вихрогонче”. За тези два класически танца и бе присъдена втора награда. В категория съвременен танц Лора представи „Модулна астрономия“ и „Амадеус“, и нейното изпълнение и сценично присъствие бяха оценени с първа награда. Конкуренция и бяха деца от България, Русия, Украйна, Италия, Чехия и Швейцария.
За цялостното и представяне на Лора бе присъдена Гран при - покана за обучение в Московската държавна академия по хореография.
Успехът на Лора беше постигнат благодарение на труда и постоянството и, на всеотдайната работа и творческа креативност на нейните преподаватели Мария Гезенчова - класически танц, и Ангелина Гаврилова - съвременен танц.
Лора е член на Клуб 2018 на Фондация „Димитър Бербатов” и нейното участие в академията беше осъществено с подкрепата на фондацията.