Начало/Новини/Кристина Енчева спечели Junior Grand Prix в Малта

Кристина Енчева спечели Junior Grand Prix в Малта

От 21 до 25 март във Валета (Малта), се проведе VII международнен конкурс „Golden Voice“. 24-членно международно жури от Румъния, Малта , Молдова, Естония, Словения, Италия, Латвия, Полша, Армения, Швеция, Литва, Португалия, Куба, Великобритания, Франция, Германия и България - три съдийски бригади, в продължение на два дни оценяваше участниците от 29 държави, изявяващи се на две сцени едновременно.
Кристина триумфира с една от двете големи награди на конкурса – Голямата награда за младшите възрастови групи (конкурсът връчва същата награда и за старшите групи). Преди това тя стана първа в IV ВГ, спечели и Голямата награда на групата.
Конкурсът завърши с гала концерт и награждаване на откритата сцена на Pjazza Teatru Rjal в центъра на красивата столица, където Криси гордо развя националния флаг.
Кристина участва по покана на Evelina Batey - организатор на конкурса. Повод за поканата беше отличното и представяне на международния фестивал „Greece’s Hope“ в Гърция през 2023 г.
Кристина е ученичка в VI клас в СУ „Вичо Грънчаров“ - гр. Горна Оряховица. Неин вокален педагог е Стела Дойкова в НЧ „Напредък - 1869 г.“ - Г. Оряховица.
Кристина е член на Клуб 2019, Клуб 2020, Клуб 2021, Клуб 2022 и Клуб 2023 на Фондация „Димитър Бербатов“. Финалист за Голямата награда за 2021 и 2022 г.