Начало/Новини/Кристина Енчева взе Голяма награда

Кристина Енчева взе Голяма награда

От 28 април до 1 май в Хисаря се проведе ХI Национален младежки конкурс „Петнадесет лалета“. Кристина участва в едно от двете направления на надпреварата - „Петнадесет лалета“, и бе отличена с първата награда на своята възрастова група. След приключване на конкурсната програма, журито номинира по четирима изпълнители от двете състезателни направления, за да се състезават допълнително за големите награди в тях.
Кристина за втора поредна година бе най-малката сред номинираните за Голямата награда на направление „Петнадесет лалета“. Кулминацията на конкурса бе "Битката на гласовете". Шестчленното жури с председател Мими Иванова оценяваше на живо изпълненията на четиримата претенденти за Голямата награда и повторно гласува за първите двама поради равния им брой точки.
Само преди седмица Кристина бе отличена с Гран при и на V Международен конкурс за певческо изкуство „Белканто“, който се провежда в Ямбол.
Кристина е ученичка в V клас в СУ „Вичо Грънчаров - Горна Оряховица. Неин вокален педагог е Стела Дойкова в НЧ „Напредък“ - Горна Оряховица.

Кристина е член на Клуб 2019, Клуб 2020, Клуб 2021 и Клуб 2022 на Фондация "Димитър Бербатов". Финалист за Голямата награда за 2021 година.