Начало/Новини/Кирил Киров спечели квота за Олимпийските игри

Кирил Киров спечели квота за Олимпийските игри

От 14 август до 1 септември в Баку (Азербайджан) се провежда Световното първенство по спортна стрелба. Кирил спечели бронзов медал при мъжете в дисциплината 10 метра въздушен пистолет. В старта за квалификациите на тази дисциплина взеха участие 124 стрелци от целия свят, сред които Кирил се класира пети – първите осем участват във финала. Във финалната стрелба той се представи отлично и завоюва бронзов медал - класира се след първите двама мъже в Световната ранглиста на 10 метра въздушен пистолет. Достойното представяне в това изключително напрегнато и силно състезание заслужено му донесе голямата радост – спечелена квота за участие в Олимпийските игри в Париж (Франция) през 2024 г.
Залата за финали се оказа „щастливо място“ за него – в същата зала през 2017 г. спечели квотата за младежката Олимпиада! След многобройните награди от национални, европейски и световни стартове и златния медал на смесени двойки от младежката Олимпиада през 2018 г. в Буенос Айрес (Аржентина), това е първото му отличие от световен финал при мъжете.
Освен в активната подготовка за състезания в любимия спорт, Кирил Киров успешно напредва и в обучението си в Медицински университет в Пловдив, където вече е студент в V курс със специалност „Дентална медицина“.
Кирил Киров беше финалист за Голямата наградата на Фондация „Димитър Бербатов“ за 2017 г. и Лауреат на Наградата през 2018 г.
"Благодарим за подкрепата и признанието на Фондация „Димитър Бербатов“! И нека това благородно начинание в подкрепа на децата, които се трудят и успяват, продължава!"