Начало/Новини/Карита Тодорова приключи сезона с второ място

Карита Тодорова приключи сезона с второ място

На 9 и 10 юли в Бургас се проведе второто издание на международния танцов фестивал "The Dawn of Dance". Във всички танцови стилове участие взеха над 500 деца от България и Румъния. Карита се състезаваше в нейния любим стил "Класически балет" и попадна в категорията с най-много изпълнители и най-силна конкуренция. За нея това беше четвъртият конкурс в рамките на две седмици, умората си оказаха влияние и едно леко залитане в последния пирует я остави на второ място с разлика под една точка от първия. Въпреки грешката, тя получи максимален резултат по всички критерии от доц. Желка Табакова - хореограф-режисьор, доцент в ЮЗУ „Н. Рилски“ и преподавател в АМТИИ – Пловдив.
Освен "Вариация на Лиза" от балета "Зле опазено момиче", Кари представи и чисто новата си вариация, която изучава едва от месец - "Селско Па де дьо" от балета "Жизел". Това изпълнение също беше високо оценено, макар да не стигна до медалите.
Най-голямото удовлетворение за Карита беше, че надмогна себе си и, въпреки забързаното темпо през тези две седмици и пътуването от град до град, тя се представи блестящо на всеки един от четирите конкурса. Сега, освен активна почивка, й предстоят майсторски класове и балетна академия, които ще я мотивират и подготвят за следващия творчески сезон.