Начало/Новини/Илайда – Kids Best Dancer за втора поредна година

Илайда – Kids Best Dancer за втора поредна година

От 23 до 25 юни в Хасково се проведе XVIII Международен танцов конкурс “Magic World”. Участие взеха танцьори от 7 държави и се изтанцуваха 1150 хореографии.
Илайда се представи с 8 танца и завоюва 8 първи места! Също така беше отличена като най-добър солист в конкурса, участник в най-добър дует, получи стипендия за обучение в Бразилия, стипендия за лятно обучение “Stream Camp“ в кк Златни пясъци и др.
Илайда се състезава в стилове с огромна конкуренция - с над 30 деца, в някои от тях се танцуваше в три елиминационни тура. Тя спечели първи места с четирите си солови изпълнения в стиловете класически балет, модерн, лирикъл и джаз, с танците: “Копелия: Сванилда", “The weight of nothing“, “Echoes of hope“ и “Hit me with your best shot“. Две първи места Илайда спечели в дует със своята приятелка Лора Игнатова, както и две първи места - с групови танци.
В края на втория състезателен ден бяха обявени и петте най-добри танца, които взимат участие в Mini Best Gala Concert. Нашата балерина беше единствения танцьор - в целия конкурс, номиниран с всичките си сола. Илайда трябваше да избере само едно и я оставихме сама да прецени какво й се танцува. Тя реши да изпълни един от любимите си танци - “Echoes of hope“ по “Клетниците“ в лирикъл. Илайда танцува повече от блестящо, закова всяко едно движение на сцената и това й донесе приза “Kids Best Dancer“ и първо място в галаконцерта за втора поредна година.
Илайда е изключително щастлива и доволна от представянето си. Зад сцената се срещна с няколко съдии, които я поздравяваха за зрелостта в танцуването ѝ.
След Хасково Илайда отпътува за Брага (Португалия) за своето участие в Dance World Cup, което ще се осъществи с любящото съдействие и помощ на Фондация “Димитър Бербатов”, с което Илайда е изключително горда и признателна.
Илайда е член на Клуб 2020, Клуб 2021 и Клуб 2022 на Фондация "Димитър Бербатов". Лауреат на Голямата награда за 2021 година, и... в очакване да види дали ще бъде отличена и за 2022 г.