Начало/Новини/Илайда – 8 първи места и 8 квоти за световните финали на Dance World Cup

Илайда – 8 първи места и 8 квоти за световните финали на Dance World Cup

На 8 април се проведе българският квалификационен конкурс за Dance World Cup 2023. Световните финали ще се проведат в Брага (Португалия). Илайда се представи с 8 танцови изпълнения - 4 от тях солови, 2 дуета и 2 групови танца, и завоюва 8 първи места и 8 квоти за световните финали. За да получиш квота, трябва да си спазил и двете правила на конкурса - да си на 1-во, 2-ро, 3-то или 4-то място и да си събрал минимум 70 от максималните 100 точки.
Илайда стана първа със соловите си изпълнения в стиловете класически балет/репертоар, лирикъл, модерн/контемпорари и джаз с танците "Swanilda", "Echoes Of Hope", "The Weight of Nothing" и "Hit me with your best Shot". Първите места в дуети спечели в стиловете контемпорари/модерн и лирикъл с танците "Two of a Kind" и "Forever... Together". Груповите танци донесоха първи места в стиловете контемпорари/модерн и шоу денс с танците "Les Miserables" и "Across the River to Freedom".
Истински щастливи направиха Илайда и нейния педагог Мария Узунова точките, които тя получи за своите солови изпълнения и най-вече тези за солото в лирикъл - 96,6 от 100-те възможни! "Всъщност вълнуващото е, че само една доста по-голяма какичка има повече точки." Илайда не отстъпи по точки и в другите си танци - за солото в класически балет/репертоар, за което се подготвя с г-жа Антоанета Алексиева, получи 95 точки, за солото в контемпорари/модерн - 92,6 т., а за солото си в джаз - 88,6 т.
На второ поредно състезание дуетът на Илайда с нейната приятелка Лора в контемпорари - "Two of a Kind", беше избран за най-добър дует в конкурса, а един от груповите й танци с момичетата от ТС "Амелия" в шоу денс - за най-добра група в конкурса.
Илайда е много щастлива. И много, много работи, за да постигне този успех! Казва, че ще се работи още повече, за да се представи подобаващо и на световните финали през юни.
Ако попитате Илайда какво й е донесло успех, ще ви каже, че е срещата й с Димитър Бербатов ден преди конкурса. На 7 април едноименната фондация навърши 15 години от създаването си и Илайда имаше честта да бъде поканена да отпразнува мини рожден ден с няколко от другите лауреати на фондацията. Децата не можеха да се наговорят, за което най-малката - Илайда, заключи: "Най-после да седя на една маса с хора, които ме разбират" :) Тя е убедена, че срещата й с другите шампиони също и е била на късмет и са я успокоили, че е на прав път към постигане на мечтите си. Илайда благодари и обещава, че ще даде всичко от себе си, за да прослави фондацията и страната си и в Португалия, и навсякъде.