Начало/Новини/Илайда Хюсеинова – 6 танца и 6 награди

Илайда Хюсеинова – 6 танца и 6 награди

На 26 и 27 юни в Плоещ (Румъния) се проведе международният танцов турнир "mOvmnt". Илайда взе участие с 6 танца - 5 солови и 1 групов, в категория "Професионалисти". Най-голямата награда, която извоюва, е 100% стипендия за Premio Internazionale Danza Giovani Citta di San Remo - Италия, който ще се проведе в театър "Ariston".
Илайда получи поздравления от организатори и съдии за нивото си и беше класирана на първо място в категория "Класически балет" за изпълнение на вариация по балета “Пахита”, първо място в "Контемпорари" за танца “По ръба на небето”, първо място в "Лирикъл" за “Never Enough”, първо място в "Контемпорари" и за танца “Заедно” (където се представи с две свои съотборнички от ТС “Амелия”), второ място в "Джаз" за “Satan’s Little Lamb” и трето място в "Шоуденс" за “Списъкът на Шиндлер”.

С Илайда работят Маргарита Георгиева, която се грижи за подготовката и по класически балет, Александра Драгова, която поставя в стил "Контемпорари" и Мария Узунова - хореограф и репетитор на Илайда в останалите три стила.

Илайда е член на Клуб 2020 на Фондация “Димитър Бербатов”.