Начало/Новини/Илайда Хюсеинова с три квоти за World Dance Cup

Илайда Хюсеинова с три квоти за World Dance Cup

На 8 и 9 май се проведоха регионалните квалификации в София за Световната танцова купа 2021. Те осигуряват квота за участие в световните финали на всеки танцьор, класирал се на първите четири места и с над 70 точки.
Илайда се състезава във възрастовата категория до 9 години - клас "Мини". Тя се представи с три танца, в три различни танцови стила. В стил "Модерн" тя завоюва първо място за танца “По ръба на небето” (с 95 точки от 100 възможни), в стил "Шоу денс" за танца “Списъкът на Шиндлер” също взе първото място (с 93 точки).
В стил "Класически балет" Илайда зае трето място (с 96 точки) с “Принцеса Флорина” - вариация по балета "Спящата красавица". Хореографиите са на Мария Узунова (Танцово студио “Амелия” - гр. София), Александра Драгова и Маргарита Георгиева. За цялостното си представяне малката танцьорка беше отличена с голямата награда в нейната категория - “Най-добър солист” (за най-висок резултат).
Илайда ще се яви на световните финали в гр. Телфорд (Англия), където ще се състезава с три танца за финали 2021 година, както и с един танц за финали 2020 година, за които миналата година завоюва квота в стил "Джаз" с танца “Satan’s Little Lamb”.
Илайда е член на Клуб 2020 на Фондация “Димитър Бербатов”.