Начало/Новини/Илайда Хюсеинова – световен вицешампион на World Dance Cup

Илайда Хюсеинова – световен вицешампион на World Dance Cup

От 24 юни до 2 юли в Сан Себастиан (Испания) се проведе най-големият международен танцов конкурс на планетата - Dance World Cup. Той беше с продължителност 9 дни, в първите 5 от които се състезаваха само деца - до 10 години (мини), и до 14 години (кидс). Илайда за първи път се яви на конкурс от такъв характер и с толкова висок ранг. В състезателната категория "мини" тя се изправи пред 40-50 участници от цял свят.
Илайда световен вицешампион със соло в най-трудния стил на състезанието - модерн. С танца "Who is the Enemy who is the Friend" тя спечели 89.7 точки и се нареди след Украйна само с 1.5 точки разлика. Илайда спечели вицешампионска титла в същия стил и в трио със своите съотборнички от ТС "Амелия". А с танца "The Maiden and the Wolves" в стил шоу денс тя се нареди в почетните Топ 5 (финалисти).
Във времето, в което нямаше участие, Илайда активно посещаваше танцови семинари със съдии и с гост-хореографи. Тя получи няколко покани и поздравления от хореографи от Канада, Англия, Германия и др.
С това постижение състезателният сезон пролет - лято приключи успешно за Илайда: за 3 месеца и 7 конкурса, тя спечели 30 първи, 4 втори, 2 трети и 13 специални награди, получи 8 покани за обучение в чужбина. През лятото Илайда активно се подготвя за новия танцов сезон и репетира непрестанно, още по-мотивирана и отдадена на своята голяма страст - танца.