Начало/Новини/Илайда Хюсеинова не отстъпва първите места

Илайда Хюсеинова не отстъпва първите места

От 17 до 19 март в Нови Сад (Сърбия) се проведе 13-ото издание на международния танцов конкурс "Dance Fest Novi Sad". Конкурсът беше изключително силен - имаше участници от 12 държави и бяха представени над 1000 танца.
Илайда се яви с 8 танца и завоюва 8 първи места и една специална награда. Тя получи и 3 номинации за галаконцерта, за който се избират 20-те най-добри групи и формации (два групови танца с нейно участие) и четирите най-добри танца в целия конкурс (където пък беше избрана с дуетен танц).
Първите места със солови изпълнения бяха в стиловете "Класически балет", "Контемпорари", "Джаз" и "Лирикъл" с вариация "Сванилда" (подготвена и поставена от А. Алексиева), "The weight of nothing", "Hit me with your best shot", "Echoes of Hope". Илайда се състезава в най-силните танцови категории, в съревнование с над 20 танцьори и се представи повече от отлично - мери сили с деца, които са се явявали на големи елитни конкурси като Youth America Grand Prix (YAGP), но въпреки силната конкуренция тя не отстъпи по нищо и се нареди на най-високото стъпало на стълбичката, гордо държейки трибагреника.
След галаконцерта, който се проведе в третия състезателен ден и траеше около 3 часа, член на журито дойде да я търси зад сцената, защото председателят на съдийския панел е изявил желание да се запознае с нея и да поздрави за успехите й. Илайда е изключително щастлива и много мотивирана, готова за работа - както винаги.
Илайда е член на Клуб 2020, Клуб 2021 и Клуб 2022 на Фондация "Димитър Бербатов". Лауреат на Голямата награда за 2021 г.