Начало/Новини/Илайда Хюсеинова най-после е доволна от себе си

Илайда Хюсеинова най-после е доволна от себе си

На 4 и 5 юни в Русе се проведе шестото издание на международния конкурс "mOvmnt". Участие взеха над 1000 танцьори от България, Румъния и Италия. Илайда се състезаваше в стилове със силна конкуренция и добре подготвени деца. Тя отново показа най-доброто, на което е способна, и се качи на стълбичката във всички стилове и с всички танци, с които се представи. За два състезателни дни Илайда изтанцува 8 танца - 4 солови композиции и 4 с нейните приятелки и съотборнички от ТС "Амелия".
Илайда се класира на първо място в "Класически балет" с вариация по балета "Пахита", първо място в "Контемпорари" с танца "Who is the Enemy who is the Friend", първо място в "Шоуденс" с "The Maiden and the wolves" и на второ място в "Лирикъл" с "Never enough". Със своите съотборнички - в дует или в група, Илайда завоюва още 4 първи места.
Илайда получи специална покана от организаторите на конкурс в Румъния за безплатно участие с танца "Who is the Enemy who is the Friend", както и стипендия за лятно обучение за балетен летен лагер в Румъния.
Най-голямата награда за Илайда всъщност беше нейното лично удовлетворение от това как се е справила на конкурса. Тя е изключително критична към себе си и винаги се старае с перфекционизъм, а на този конкурс беше абсолютно доволна от представянето си.