Начало/Новини/Илайда Хюсеинова – абсолютен шампион три поредни седмици

Илайда Хюсеинова – абсолютен шампион три поредни седмици

На 16 и 17 април в София се проведе първото издание на квалификационния турнир International Dance Open Bulgaria, който дава квоти за Grand Final International Dance Open. За участие във финалите в Загреб (Хърватия) се състезаваха 870 деца, с общо 330 танца.
Илайда се представи с 4 солови и 3 групови танца и завоюва 7 първи места в различни стилове: в "Класически балет" с вариация по балета "Пахита", в "Контемпорари" с танците "Who Is The Enemy Who Is The Friend" (соло) и "The Path" (в трио), в "Шоу денс" с танца "The Maiden And The Wolves", в "Лирикъл" с танците "Never Enough" (соло) и "Fly" (в група), и в "Джаз" с танца "Vogue" (в група). Груповите танци на Илайда и нейните съотборнички от ТС "Амелия" са отличени и с Гран при.
За вариацията си по балета "Пахита" Илайда получи Overall Score - 29,2 точки от максимални 30. Тя спечели приза "Mini Best Talent" и беше поканена на безплатни семинари в Белград с един от съдиите от Сърбия, и също така спечели безплатна хореография от един от международните съдии.
Въпреки успехите си, Илайда си остава все толкова скромна, мила, добра и упорита и дори след конкурсите не си позволява и ден почивка извън танцовите зали.