Начало/Новини/Илайда откри сезон 2023 с първи награди

Илайда откри сезон 2023 с първи награди

От 27 до 29 януари в Бурса (Турция ) се проведе международният Berussa ballet & contemporary dance competition Di Art.
В конкурсния ден Илайда се представи с две вариации в стил "Класически балет" - “Пахита” и “Сванилда” (поставени и подготвени от Антоанета Алексиева), с една хореография в "Модерн" и една хореография в "Контемпорари". С тях завоюва 3 първи места, както и 2 пълни стипендии (за участие в International Berussa Summer Camp, и за European Ballet Grand Prix), лична покана за лятно обучение в Цюрих и балетна пачка от Tayfun Bale Kostumeri. През първият ден на форума всички участници се явиха на майсторски класове по класически балет и контемпорари, състезателен беше вторият, а в последния трети ден бяха награждаването и гала концертът на танцьорите, специално избрани сред победителите от съдии и организатори. Илайда беше избрана с вариацията “Пахита“ и с модерната хореография “The weight of nothing” с хореограф Милош Исаилович.
Илайда успешно постави начало на танцов сезон 2023, беше забелязана и запомнена от съдии, хореографи, танцьори и през цялото време получаваше поздравления. За успехите си тя е благодарна на всички хореографи и репетитори, които неуморно работят с нея и се грижат за подготовката и: Антоанета Алексиева, Милош Исаилович, Нанси Георгиева, Денислав Иванов, Мария Узунова и др.

Илайда Хюсеинова е член на Клуб 2020 и Клуб 2021 на Фондация "Димитър Бербатов". Лауреат на Голямата награда на фондацията за 2021 г.