Начало/Новини/Илайда – най-малка, но най-силна на Dance World Masters

Илайда – най-малка, но най-силна на Dance World Masters

От 23 до 29 май в гр. Пореч (Хърватия) се проведе Световният танцов шампионат "Dance Star World Masters", на който малката надежда Илайда Хюсеинова завоюва четири първи и едно трето място.
Конкурсът започна с двудневни квалификации, за да се излъчат участниците на финалите сред многобройна и силна конкуренция. Илайда показа най-доброто, на което е способна, и се класира първа в ранглистата. С това тя беше допусната на финалите да се състезава в състезателната А лига, която е лигата на професионалистите. Само на 9 години - най-малка във възрастовата група, тя се изправи пред 11-годишни деца и смело стъпи на стълбичката до тях. В стил "Оупън", Илайда завоюва първото място с танца си "The Maiden and the Wolves" - изключително труден техничен танц, за който и дадоха 105 от максималните 120 точки и получи коментари от съдиите: "...много си талантлива, безупречна, страхотни линии и качествена техника, браво!"
Илайда участва индивидуално и в стил "Контемпорари" с танца "Who is the Enemy who is the Friend". Третото място е високо постижение в тази категория - нивото беше изключително високо, а децата, с които Илайда мери сили бяха с поне 2 години по-големи и видимо с повече опит. Но Илайда изтанцува танца за 109 точки, което в тази оспорвана категория и стигна за трето място.
Илайда спечели и три първи места със съотборничките си от ТС "Амелия" - в двует, квартет и в група, в стиловете "Лирикъл", "Контемпорари" и "Джаз".
Илайда беше изключително уморена от цялото си участие, защото й се налагаше да става всяка сутрин в 5.30, да танцува по цял ден в състезателната част, но разбира се не пропусна нито един танцов семинар с гост хореографите. Беше поздравявана от съдии, хореграфи и деца от други школи.

Илайда е член на Клуб 2020 и Клуб 2021 на Фондация "Димитър Бербатов".