Начало/Новини/Илайда – един конкурс, десет първи места

Илайда – един конкурс, десет първи места

От 23 до 25 септември в град Новаля (Хърватия) се проведе конкурсът International Dance Open. Илайда се представи с 9 танца - 5 солови и 4 групови, и завоюва общо 9 първи места и една специална награда. В стиловете класически балет, лирикъл, шоу денс, модерн и контемпорари, със своите индивидуални изпълнения на “Пахита”, “Never Enough“, “The Maiden and the Wolves“, “Who’s the Enemy Who’s the Friend“ и “Explosions” и с групови изпълнения в стиловете лирикъл, контемпорари и джаз с танците “Fly“, “Forever - Together“, “The Path“ и “Vogue“.
Съдии и хореографи бяха толкова впечатлени от нивото и емоцията, които Илайда предава, докато танцува, че тя беше класирана със всички свои 5 сола за галаконцерта на най-добрите танци в състезанието, както и с два групови танца.
Разбира се, Илайда трябваше да избере само едно соло, което да изтанцува на гала-та. И тя избра своето любимо “Who’s the Enemy Who’s the Friend“ с хореограф Милош Исаилович. Галаконцертът се проведе в последния ден от конкурса и в него бяха представени 30-те най-добри танца.
Илайда спечели първо място в мини галаконцерта и стана Best Kids Dancer на International Dance Open. По време на награждаването цялата публика стана на крака да я аплодира.
През всички 3 състезателни дни, хореографи от други школи, съдии, организатори и дори фотографи идваха да поздравяват Илайда, да разпитват за нея и да я канят по конкурси и семинари.
Илайда е мотивирана за новият танцов сезон и работи всеки ден, за да постигне мечтите си. На 8-ми октомври, в рамките на Благотворителния турнир по минифутбол "AllStars за "Купата на бизнеса" на Фондация "Димитър Бербатов", тя ще получи своята статуетка на Лауреат на Голямата награда за 2021 г. лично от Димитър Бербатов.