Начало/Новини/Илайда – безапелационна за Купа „Българска роза“

Илайда – безапелационна за Купа „Българска роза“

На 20 и 21 май в гр. Казанлък се проведе 13-ото издание на Националния балетен конкурс за Купа “Българска роза“.
Илайда се представи с четири солови изпълнения - две вариации в направлението "Класически танц" и две хореографии в направлението "Модерен танц". И завоюва четири първи места, както и приза “Best Talent“.
Илайда представи две класически вариации - “Пахита“ и “Сванилда“ (подготвени и поставени от А. Алексиева) и две модерни хореографии - “The Weight of Nothing“ и “Echoes оf Hope“. Тя обра първите места и получи поздравления от конкуренти, хореографи и журито за безапелационните си изпълнения. Но според нея "може още и то много по-добре“, затова още в понеделник беше повече от мотивирана и готова за работа отново в балетната зала. Носеше си тетрадка, в която беше записала всички грешки и забележки, които трябва да поправи, за да е по-добра следващия път.
Ежегодния форум е единственият танцов конкурс в Националния календар за изяви по интереси на Министерството на образованието и науката и за шеста година е включен в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

Илайда е от децата, които от успехите си се мотивират да работят повече. Тя не иска да е просто победител, тя иска да е перфектна, доволна от себе си, показала максимума, на който е способна.

Илайда е член на Клуб 2020, Клуб 2021 и Клуб 2022 на Фондация "Димитър Бербатов". Лауреат на Голямата награда за 2021 година.