Начало/Новини/Иван Иванов триумфира като държавен шампион

Иван Иванов триумфира като държавен шампион

Иван стана двоен държавен шампион по тенис на корт на Държавното лично първенство на закрито за деца до 16 години. Състезанието се проведе на кортовете в зала "Атаро Клима" в град Пловдив от 14 до 18 март.
На финала на сингъл Иван показа огромна воля и след два часа и половина игра той победи Георги Георгиев - с две години по-голям съперник, национален състезател за възраст до 16 г.. При двойките Иван игра именно с Георги Георгиев като партньор и отново стана държавен шампион - и на двойки.
Иванов тренира във Варна - в Тенис клуб "Супер спорт" с треньори Тихомир и Кристин Грозданови. Периодично го подготвят и в академията на Рафаел Надал в Палма де Майорка (Испания). С Иван работи и психологът Ивайло Алексиев.
Иван стана двоен шампион (единично и на двойки) и за своята възраст - през февруари, на Държавното първенство по тенис за деца до 14 години. Тогава на двойки игра с партньор Димитър Кисимов - национален състезател за възраст до 14 години.

Иван Иванов е горд член на Клуб 2018, Клуб 2019 и Клуб 2020 на Фондация "Димитър Бербатов", Лауреат на Голямата награда за 2018 г. и 2019 г., финалист за Голямата награда за 2020 г.