Начало/Новини/Иван Иванов с два медала от турнир на „Тенис Европа“

Иван Иванов с два медала от турнир на „Тенис Европа“

Иван спечели престижните отличия на силния международен турнир от календара на "Тенис Европа", провел се в София от 24 до 31 юли. Макар и година по-малък от повечето си съперници, той постигна четири престижни победи по пътя си към финала в индивидуалната надпревара. Там загуби в равностоен двубой от съотборника си в националния отбор Александър Василев и, въпреки болките в рамото, изигра и този двубой на изключително високо ниво.
В надпреварата по двойки Иван също достигна до финал, заедно с Алекс Бергоми от Швейцария. Във финалната среща Иван и Алекс загубиха от Йоан Найденов и Ивайло Симеонов с резултат 6:4, 6:4
Със спечелените нови точки Иван се изкачи в Европейската ранглиста пир момчетата до 14 години и с нови сили ще атакува по-добри резултати в предстоящите турнири. Личен треньор на Иван е Кристин Грозданов от Тенис клуб „Супер спорт“ – Варна.
Иван е член на Клуб 2018, Клуб 2019 и Клуб 2020 на Фондация "Димитър Бербатов". Лаурет на Голямата награда за 2018 и 2019 г., финалист за Голямата награда за 2020 г.