Начало/Новини/Ивайло Иванов стана балкански вицешампион

Ивайло Иванов стана балкански вицешампион

От 31 май до 2 юни в град Бар (Черна гора) се проведе Балканското младежко първенство по кикбокс.
Ивайло се включи за първи път в два стила на татами, в нова за него категория, с нови съперници. Но той както винаги показа хъс за победа и успя да грабне два сребърни медала - и в двата стила, в които участва. Наложи се да се бие 8 поредни рунда без почивка. Всички негови съперници са ученици в спортни училища, а той е бъдещ програмист от Частната професионална гимназия по дигитални науки "СофтУни - Будител" - София. Мачовете стават все по-трудни, изисква се изключителна воля и труд. Треньор на Ивайло е Иван Георгиев от "Стар тийм" - София.
В състезанието от календара на Световната асоциация на кикбокс организациите (WAKO) в Черна гора участваха 8 държави: Босна и Херцаговина, Сърбия, Албания, Черна гора, Сев. Македония, Турция, Косово и България. 198 състезатели изиграха общо 207 срещи в различните стилове и категории. България беше представена от 15 деца. Пътуването до Черна гора беше изключително тежко и с множество препяствия за тях. Наложи се почти в движение да излязат на тепиха. България завърши на 4-то място в общото класиране по медали.
Ивайло е горд член на Клуб 2017, Клуб 2018, Клуб 2019, Клуб 2020, Клуб 2022 и Клуб 2023 "Успелите деца на България" на Фондация "Димитър Бербатов".