Начало/Новини/Ивайло Ерменков спечели две национални титли

Ивайло Ерменков спечели две национални титли

На 27 и 28 март в Банско се проведе Държавното първенство по сноуборд - паралелни дисциплини. Ивайло спечели поредните две национални титли - в олимпийската дисциплина гигантски слалом (PGS) и в слалома (PSL), при момчетата старша възраст.
Състезанието на писта №8 в Банско протече при много оспорвана конкуренция за младежите до 15 години. Ивайло прояви изключително спортно майсторство и хладнокръвие и това му даде възможност безапелационно да спечели.
Наскоро Ивайло взе златни медали и на две сноуборд състезания от календара на БФСки - за Купа “Амер Спортс” и за Купа “Радо Янков” в спортния център "Пампорово". Там отново се доказа като най-перспективния млад сноубордист в България.
В момента Ивайло тренира и усилено се подготвя за Държавното първенство по Сноубордкрос (SBX), което се очаква да се проведе в началото на месец април в спортния център "Перелик".
Ивайло е носител на Купа „Надежди“ на БФСки за 2022 година. Той е финалист за Голямата награда на Фондация "Димитър Бербатов" за 2021 г. Вече е член и на клуба на „Успелите деца на България“ на фондацията за 2022 година.