Начало/Новини/Ивайло Василев спечели първа награда в престижен конкурс

Ивайло Василев спечели първа награда в престижен конкурс

На 10 юли бяха публикувани резултатите от участието в Международния клавирен конкурс "La Note Céleste". Престижният форум традиционно се провежда присъствено в Париж (Франция), но тази година, поради ситуацията с коронавируса, беше организиран по записи.
Председател на журито е именитата Рена Шерешевская – един от най-реномираните клавирни преподаватели във Франция, учител на двама лауреати на конкурса Чайковски в Москва (Русия) от последните две издания (Alexandre Kantorow и Lucas Debargue). Останалите членове на журито са Александър Куконин (Русия-Франция), Луи Лансиен (Франция) и Виктория Шерешевская (Франция). Ценна е оценката на жури от такава величина! То присъди на Ивайло първа награда в група Б (10-13 годишни).
Конкуренцията също е на изключително високо ниво. Изрично беше забранено да се изпращат биографии на участниците, както и имената на техните педагози, или пък на музиканти, с които участникът е имал майсторските класове. За да не се влияе журито се изискваше изпращане само на анонимно видео. За да получи наградата си и за да участва в галаконцерт на наградените, Ивайло е поканен през октомври или ноември в Амфитеатъра на Православния културен център в Париж. Надяваме се това да е възможно да се случи.

Ивайло е член на Клуб 2016, Клуб 2017, Клуб 2018 и Клуб 2019 на Фондация „Димитър Бербатов“. Лауреат на Голямата награда за 2017 г. и за 2018 г., финалист за Голямата награда за 2016 г.