Начало/Новини/Ивайло Василев спечели две първи награди на международен конкурс

Ивайло Василев спечели две първи награди на международен конкурс

На 3 май бяха обявени резултатите от проведения в края на април I Международен клавирен конкурс "Солинария". 90 млади музиканти от цял свят премериха сили в онлайн формата на конкурса, организиран от екипа на младежкия артфестивал „Солинария“. Сред участниците са таланти от Австралия, Исландия, България, Гърция, Тайван, Китай, Норвегия, Армения, Германия, Франция, Италия, Сингапур и др., разпределени в 7 възрастови групи и 2 категории: свободен репертоар и програма, съдържаща творба от балкански композитор (различна от тази в свободния репертоар)
Ивайло участва в най-многобройната възрастова група - 14-18 г., в която пианистите бяха над 30 и за двете изпълнения. При високото ниво на участниците и въпреки 14-годишната му възраст, Ивайло се отличи и журито му присъди първите награди и в двете категории!
Организаторите са щастливи от големия интерес към първото издание на конкурса и от изключително високото ниво на участниците. Реномираното международно жури с председател Лилия Бояджиева (България/Франция) е в състав: Шин Уан (Германия), Агате Леймони (Гърция), Леонел Моралес Алонсо (Испания), Марина Плясова (Русия/Норвегия), Микеле Росети (Италия) и Найра Ваханян (Армения).

Ивайло е член на Клуб 2016, Клуб 2017, Клуб 2018, Клуб 2019, Клуб 2020 и Клуб 2021 на Фондация ""Димитър Бербатов", носител на Голямата награда за 2017, 2018 и 2021 г.