Начало/Новини/Ивайла Михайлова спечели втора награда

Ивайла Михайлова спечели втора награда

От 16 до 18 май се проведе XXXIII Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев“. Сцената на Младежки център в Добрич събра по традиция изключително талантливи младежи и деца от страната и чужбина. Сред оспорвана конкуренция Ивайла бе отличена с престижната втора награда в първа възрастова група.
Конкурсът премина на два етапа – предварителна видео селекция и присъствен финал. За подбора участниците се представиха с видеа на две песни. Селекционна комисия, съставена от членове на журито, прослуша записите и допусна изпълнители от 6 държави до участие във втория етап на конкурса.
Допуснатите участниците се състезаваха в две последователни вечери, като през първата конкурсна вечер трябваше да представят песен на родния си език, а втората – песен по избор. Седемчленно международно жури с председател Хайгашод Агасян оценяваше на живо изпълненията на всички 53-ма участници. Тази година член на журито беше и Димитрина Германова – лауреат на Голямата награда на Фондация „Димитър Бербатов“ за 2022 г. Ивайла впечатли журито и гостите с емоционалното си изпълнение на песента на Радостина Колева „Дошъл назаем“. Втората вечер се представи блестящо с кавър на песента „Creep“ и бе отличена с призовото отличие.
На 18 май, след награждаването на участниците, се състоя гала концерт, в който взеха участие отличените с първи награди. Събитието се организира от Община Добрич, под патронажа на кмета на града.
Ивайла е възпитаничка на г-жа Елена Карабельова при студиото за поп-рок певци „Зонели“.
Ивайла е горд член на Клуб 2022 и Клуб 2023 "Успелите деца на България" на Фондация „Димитър Бербатов“.