Начало/Новини/Злато за Марина Кацарска от национален конкурс

Злато за Марина Кацарска от национален конкурс

На 22 октомври бяха обявени резултатите на VI Национален конкурс за детска рисунка и приложно изкуство „Моята невероятна лятна ваканция” - 2021 г. Право на участие имаха творци от 5 до 18 г., разделени в четири възрастови групи. Децата трябваше да „преразкажат” в рисунки и приложни творби своите преживявания от лятната ваканция, без значение къде са я прекарали - на море, планина, на село при баба и дядо или в чужбина. В оспорвана конкуренция Марина завоюва златото в група 8-10 г. Тя впечатли журито с колоритната си акварелна творба "Рачешки истории". Конкурсът се организира ежегодно от Община Бургас, НЧ "Христо Ботев - 1937 г." и Регионална инспекция на околната среда и водите - Бургас.
Пак през октомври, за втора поредна година, Марина бе включена в ТОП 100 на Годишната международна класация за деца таланти в сферата на изобразителното изкуство на Училището по изкуства "Charumela" - Бангладеш. Тя спечели високото отличие в оспорвана конкуренция с над 10 000 деца от 37 държави. Марина е ученичка в V клас на Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" - гр. Плевен. Неин художествен ръководител е г-ца Дебора Тодорова.
Марина е член на Клуб 2018, Клуб 2019 и Клуб 2020 на Фондация "Димитър Бербатов". Лауреат на Голямата награда за 2020 г.