Начало/Новини/Жаклин Костадинова с нова първа награда

Жаклин Костадинова с нова първа награда

На 22 август в гр. Тутракан се проведе една от най-силните надпревари за млади изпълнители на популярна музика - ХIХ Международен конкурс "Речни ноти". След първоначално проведен онлайн кръг, за конкурсната програма в присъствения етап бяха селектирани най-добрите участници.
Жаклин спечели първото място в трета възрастова група. За пръв път организаторите на конкурса бяха въвели нов състезателен елемент – преди конкурсната песен, всеки участник трябваше да изпълни част от песен “а capella” (без музикален съпровод). За своето представяне изпълнителите получаваха една обща оценка. Петимата членове на журито с председател г-н Хайгашод Агасян, оцениха Жаклин с максимален брой точки (50). Конкурсът завърши със зрелищен галаконцерт и награждаване на призьорите в Летния амфитеатър в Крайдунавския парк на гр. Тутракан. В него взеха участие най-добре представилите се в конкурсния ден. Атмосферата и настроението бяха нажежени не само от топлото време, но и от невероятните изпълнения на децата и аплодисментите на публиката.
Жаклин е на 11 години, от гр. Бургас. Пее от 4-годишна възраст в Хорова школа "Милка Стоева" с ръководител Светла Стоева. Вокален педагог на Жаклин е Мариета Секлемова - помощник диригент и репетитор в хоровата школа.
Жаклин е горд член на Клуб 2017, 2018 и 2019 на Фондация "Димитър Бербатов".