Начало/Новини/Жаклин Костадинова спечели първа награда

Жаклин Костадинова спечели първа награда

На 15 август в Хисаря се проведе VIII Национален конкурс "Петнадесет лалета". Тази година надпреварата за изпълнители на популярна музика протече при малко по-различен регламент. Първоначално се проведе неприсъствен етап, за който участниците изпращаха свой видеоклип на песен от репертоара на Мими Иванова и Развигор Попов, или по стихове на Живко Колев. Клиповете се оценяваха от жури, което класира участниците за присъствения финал. Право на участие там получиха първите 15 в своята възрастова група.
На онлайн кастинга Жаклин участва с песента "Отлетя далече любовта" и бе класирана на първо място. На финала в Хисаря тя отново завоюва първо място в своята група. Конкурсът се проведе в красивия летен театър на града, а журито бе под председателството на Мими Иванова.

Жаклин се занимава с музика от съвсем малка. Тя от Бургас и е възпитаник на Хорова школа "Милка Стоева". Неин вокален педагог е Мариета Секлемова. Жаклин е горд член на клубовете на Фондация "Димитър Бербатов" за 2017, 2018 и 2019 г.