Начало/Новини/Жаклин Костадинова заслужи нова Гран при

Жаклин Костадинова заслужи нова Гран при

Жаклин грабна най-високото отличие на петото издание на "Дунавски звезди" – национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен. Той се проведе от 9 до 11 септември в Силистра. Така само две седмици след като отнесе Гран при в Тутракан, затвърди постижението още веднъж край брега на синия Дунав.
Жаклин се представи блестящо и в двата конкурсни дни тя. Журито и публиката оцениха високо изпълнението на песните "Както съм била" на Нели Рангелова и класиката на Арета Франклин “Ain’t no way”. Председател на шестчленното жури бе Нели Рангелова.
Наградата за представянето на Жаклин е песен по музика на композитора Светослав Лобошки и стихове на Костадин Филипов, които също бяха членове на журито.
Конкурсът по традиция приключи със зрелищен галаконцерт на открита сцена в центъра на град Силистра, където всички наградени участници изпълниха по една песен. "Дунавски звезди" е един професионално организиран фестивал, който събира млади таланти от цялата страна.
Жаки е на 14 години, от Бургас. Неѝн вокален педагог е Мариета Секлемова от хоровата школа “Милка Стоева” към Младежкия културен център в Бургас.