Начало/Новини/Ема Балабанова – световен вицешампион

Ема Балабанова – световен вицешампион

От 27 юни до 6 юли в Прага (Чехия) се проведоха финалите на най-големия танцов конкурс - Dance World Cup. Те събират 10 000 танцьори от 63 държави.
Ема се състеза в най-малката възрастова категория - "мини", с деца на възраст 7-9 години. Въпреки че беше сред най-малките в категорията, тя не отстъпи пред по-големите момичета. Ема се класира на второ място и спечели с титлата световен вице шампион в една от най-трудните категории в конкурса - соло в стила лирикъл-контемпорари.
Този конкурс беше изключително труден за Ема, тъй като и беше първо излизане на световната сцена. Нашата малка прима беше много притеснена и забрави целия танц - изтанцува 1 минутка от 2-минутен танц, беше много разочарована и силно притеснена. Нейната треньорка и съотборничките ѝ бяха още по-притеснени за следващото ѝ излизане, дали изобщо би се събрала да излезе отново и да танцува пред публика и пред уважаемото жури. Ема се събра, още на следващия ден дойде по-силна и по-уверена от всякога, излезе на сцената, даде всичко от себе си и завоюва престижното второ място и вицешампионската титла.
Разбира се, имаше още много какво да се желае, виждали сме я в много по-добра светлина, но силата, която показа това 8-годишно дете, събирайки се и защитавайки името на държавата, своето лично и това на школата, в която се подготвя, заслужава уважение. Победата е най-сладка, когато се бориш за нея със зъби и нокти, не се отказваш и вярваш в себе си. Ема е абсолютно олицетворение на сила, вяра и любов към танца.
Уважаемото жури в лицето на Лорелай Бари - артистичния директор на Dance World Cup, не пропусна да се запознае с Ема и да сподели какво светло бъдеще я очаква.