Начало/Новини/Ема Балабанова – най-малка, но най-силна на „София денс фест“

Ема Балабанова – най-малка, но най-силна на „София денс фест“

От 22 до 24 март се пiроведе 12-ото издание на националното танцово състезание "Sofia Dance Fest". То дава възможност на първите трима в класацията да вземат участие на Европейското първенство на IDO по балет, джаз и модърн, което ще ве проведе през септември в Словения. Тази година конкурсът беше доста по-мащабен от обикновено.
Ема се представи с 3 солови танца и завоюва 3 първи места, въпреки че участва в по-високата възрастова категория ("Деца 1"). Тя се справи блестящо и след всяко изпълнение публиката първо онемяваше, а после я аплодираше силно и продължително. Ема спечели първите места в стил "Джаз" (с танца "Le Jazz Hot"), стил "Контемпорари" (с танца "Cracks in the Mirror") и в стил "Шоу денс" (с танца "Wings").
"Ема е като възрастен - така се държи, така танцува, така говори, така разсъждава и всичко, всичко разбира и знае - споделя треньорката и в ТС "Амелия" Мария Узунова. - Нищо не можеш да скриеш от нея :) Бяхме много изненадани как издържа и двата дни от конкурса по близо 10-12 часа в залата. Стоеше само при другите момичета и не знам дали изобщо потърси майка си. Ема дойде в залата, когато беше само на 3 годинки, даже не знам дали бяха навършени, но още със стъпването ѝ я познах, тези специални деца се познават - носи се нещо във въздуха около тях. Пожелавам си само да е здравичка и да не спира да ни радва, всичко останало го можем и ще го постигнем заедно!"