Начало/Новини/Елизабет Захариева с нова победа

Елизабет Захариева с нова победа

От 6 до 13 август Актюбе (Казахстан) се проведе финалът на международния фестивал "Baqytty bala" ("Щастливи деца").
Той се проведе на два етапа - първият е дистанционен и за подбора по видео материали са подадени 2000 заявки от Азербайджан, Беларус, България, Испания, Казахстан, Киргизстан, Ливан, Полша, Румъния, Русия и Узбекистан. Подборът е сведен до 20 финалисти, които бяха поканени да се състезават в залата на актюбенската областна филхармония. Регламентът предвиждаше изпълнение на две композиции - песен на роден език и световен хит.
Елизабет се представи блестящо в двата конкурсни дни и спечели за България първо място. Тя беше поздравена за изпълненията си от своя идол и организатор на конкурса - световно известната звезда Димаш Кудайберген. На галаконцерта Елизабет изпълни българската песен „Болката отляво“ и предизвика бурни аплодисменти в залата, а Димаш я аплодираше прав сред публиката.
Така за последните три месеца Елизабет участва присъствено в сериозни и тежки конкурси като „Turkish Hope” в Турция, “Славянски базар“ в Беларус и “Baqytty bala” в Казахстан. През септември предстои финалът на конкурса „Истоки“ в Москва (Русия), където Елизабет ще се бори за Гран при присъствено, заедно с останалите победители от дистанционен първи етап.
Елизабет е ученичка в ПГПЧЕ - гр. Плевен. Обучава се в музикален център „Dori Dios” с вокален педагог Доротея Люцканова, на която Елизабет дължи успехите си.
Елизабет е член на Клуб 2015, Клуб 2016, Клуб 2017, Клуб 2018, Клуб 2019 и Клуб 2020 на Фондация „Димитър Бербатов“. Лауреат на Голямата награда за 2019 г. и финалист за Голямата награда за 2020 г.