Начало/Новини/Елизабет Захариева сбъдна мечта с №13

Елизабет Захариева сбъдна мечта с №13

От 16 до 19 юли във Витебск (Беларус) се проведе юбилейното 30-то издание на Международния фестивал "Славянски базар". Конкурсът е с многогодишна традиция и се е утвърдил като един от най-престижните в света, а в рамките на събитието за 19-ти пореден път се провежда и международният детски музикален фестивал под същото име. Претендентите за наградите бяха от 16 държави: Армения, Беларус, България, Грузия, Естония, Италия, Казахстан, Молдова, Русия, Словения, Турция, Узбекистан, Украйна, Хърватия, Черна гора и Чехия. Всяка държава избира своя представител, след което той трябва да бъде одобрен от организаторите на фестивала. Представител на България тази година беше Елизабет от Плевен, ученичка на вокалния педагог Доротея Люцканова и на Арткомпания „Нови звезди“.
В първия конкурсен ден беше теглен жребий, определящ номера за всеки участник в конкурсната програма. От 2 различни тегления, Елизабет избра едно и също число - "фаталното" 13, и това предизвика емоции в залата. По регламент участва с 2 песни - песен на роден език, и песен по избор.
Елизабет направи завладяващо представяне на „Болката отляво“ на Васил Найденов и „Listen” на Бионсе. С тях тя предизвика одобрението на журито и бурните овации на публиката. По избраните от нея песни бяха подготвени хореографии от водещи школи в Беларус.
С изпълненията си Елизабет спечели престижната втора награда и участва в галаконцерта на победителите, заедно с утвърдени изпълнители и членове на журито.
Тя беше оценена от международното 7-членно жури с представители от Беларус, България, Сев. Македония, Русия, Сърбия, Узбекистан и Украйна.
Фестивалът остави незабравими спомени и преживявания за Бети, която имаше честта и удоволствието да се срещне със своя идол Димаш Кудайберген - носител на Гран при за 2017 г., член на международното жури при големите изпълнители.
Елизабет е член на Клуб 2015, Клуб 2016, Клуб 2017, Клуб 2018, Клуб 2019 и Клуб 2020 на Фондация „Димитър Бербатов“, лауреат на Голямата награда за 2019 година и финалист за Голямата награда за 2020 г.