Начало/Новини/Елизабет Захариева донесе Гран при от Молдова

Елизабет Захариева донесе Гран при от Молдова

От 27 до 31 октомври в Кишинев (Молдова) се проведе международният фестивал "Constelatia Talentelor". Чест за Елизабет беше отправената към нея покана да се включи с песен на роден език в концерта, откриващ фестивала, заедно с членовете на журито и миналогодишните победители. Откриването се излъчваше по националната молдовска телевизия.
В конкурсния ден Елизабет представи България блестящо с две песни - в номинация „Естрада“, и в номинация „Песен на Филип Киркоров“. Участие взеха изпълнители от 32 страни на възраст от 5 до 30+ години, сред които и представителят на Армения на Евровизия. Така тя спечели правото да участва в галаконцерта, където завоюва голямата награда на номинация „Естрада“ (над първите места по възрасти), както и голямата награда на номинация „Песен на Филип Киркоров“ (над първите места по възрасти). Представянето и бе овенчано с Гран при - единствена за всички възрастови групи и номинации награда на фестивала.
За принос към укрепването на международните културни и творчески връзки на народите по света, за ярко представяне и професионални умения на Елизабет бе връчен и Трофей на UNESCO, а за великолепното изпълнение на песента „По камням по острым“, тя получи специални награди от народния артист на Русия Филип Киркоров.
Международното жури с председател Армандо Гукасян (Армения) - президент на Световната асоциация на изпълнителските изкуства (WAPA), бе съставено от утвърдени специалисти в музикалната сфера от Албания, Беларус, Виетнам, Израел, Молдова, Румъния, Русия и Украйна.
В периода юни - октомври Елизабет участваше присъствено в едни от най-силните и известни конкурси проведени в Турция, Беларус, Казахстан, Русия и Молдова и спечели признанието на световни авторитети в музиката. Тя получи и официални покани да бъде българският представител на фестивалите „BravoEurovision” (нов проект на движението „Eurovision song contest”) и на конкурси в Армения и Дубай.
Елизабет е член на Клуб 2015, Клуб 2016, Клуб 2017, Клуб 2018, Клуб 2019 и Клуб 2020 на Фондация „Димитър Бербатов“. Лауреат на Голямата награда за 2019 г. и финалист за Голямата награда за 2020 г.