Начало/Новини/Добромир Ангелов с еднолично първо място

Добромир Ангелов с еднолично първо място

Добромир оглави класирането при осмокласниците в силния Национален зимен математически турнир "Атанас Радев". Първоначално ХХVІІ-ото издание беше планирано да събере всички участници от страната в МГ "Гео Милев" - Плевен, от 29 до 31 януари, но поради епидемичната обстановка се проведе по области - присъствено, с видео заснемане. В продължение на 4 часа и половина участниците решаваха 4 описателни задачи, от които първите две се оценяват с по 6 точки, а трета и четвърта - с по 7. Добромир спечели първото място с максимален резултат от 26 точки.
Работите на участниците бяха проверени от националната комисия в София, а окончателните резултати - обявени на 6 февруари. В престижното състезание се съревноваваха 335 участници, от които 103 осмокласници. Състезанието е в календара на МОН и е включено в Програмата на МС за закрила на деца с изявени дарби.
НЗМТ е индивидуално състезание за ученици от VIII до XII клас. Резултатите от него се приемат за определяне на разширения национален отбор за Младежката балканска олимпиада по математика (МБОМ).

Добромир е член на клуб 2016, клуб 2017, клуб 2018 и клуб 2019 на Фондация "Димитър Бербатов". С номинация за Клуб 2020 :)