Начало/Новини/Диана Георгиева спечели световна титла

Диана Георгиева спечели световна титла

От 12 до 14 април в кк Албена се проведе 14-ото Световно първенство по шотокан карате на WSF. В шампионата се включиха 438 състезатели и се състояха 989 двубоя. Участниците бяха представители на 23 държави, сред които Англия, Румъния, Унгария, Гърция, Турция, Израел, Кот Д'Ивоар, Азербайджан, Молдова и други.
Водена от сенсей Наньо Ленов, Диана от карате клуб "Берое" - Ст. Загора, спечели златния медал и титлата при момичетата до 12 г. в категория -32 кг. Тя надигра Роджерия Ерджан Халиме от Турция с 2:0, след това обърна Аделина Петраш от Молдова до 6:2, след като срещата започна трудно и в началото нашето момиче губеше с 0:2. На финала Диана победи категорично другата представителка на България - Валерия Ткаченко, с 8:0.
Тази титла идва логично след спечелените през месец март първи места на международния турнир за Купа "Етър" и на Държавното първенство по карате. Така петокласничката от 5-о ОУ "Митьо Станев" в Стара Загора продължава с доброто си представяне след успешната 2023 г., благодарение на която бе избрана за Спортист на годината на своя клуб сред момичетата и за горд член на Клуб 2023 "Успелите деца на България" на Фондация "Димитър Бербатов".