Начало/Новини/Деница-Ивана с поредна награда

Деница-Ивана с поредна награда

На 15 и 17 юли в София се проведе първият благотворителен United Kids Festival. Вокалният конкурс за деца от 6 до 16 години протече в рамките на третото издание на Sofia Summer Fest. Председател на международното жури беше Руслан Квинта, а членове – известни вокални изпълнители, вокални педагози и композитори от България и Украйна.
Конкурсът се състоя в три етапа - подборен дистанционен и два присъствени, с участието на повече от 350 деца от България и Украйна. Самият подборен етап предвиждаше първоначална селекция сред 70 участници, които след повторна селекция и оценяване бяха сведени до 40 допуснати до присъствения финал.
Дени успя да се пребори с голямата и силна конкуренция, премина през всички етапи успешно, а на финала спечели еднолично първо място във втора възрастова група.
Организатор на събитието беше Руслан Квинта - известен украински композитор, автор на много хитове и продуцент на телевизионни предавания в Украйна като "Гласът", "Гласът. Деца" и националната селекция на Украйна за Евровизия. Основната цел на проявата беше да подкрепи изявяващите се в областта на вокалното изкуство деца, като по време на фестивалните дни се набираха средства за заплащане на вокални уроци на талантливи деца от Украйна, напуснали домовете си и дошли в България.
По време на фестивала Руслан Квинта създаде химн на United Kids, който беше с някои от финалистите. Дени също беше избрана да участва в записа. Химнът беше изпълнен на концерта на финалистите на United Kids Festival, на който специални гости бяха известната украинска група KAZKA, народната артистка на Украйна Катерина Бужинска, финалистът от „Гласът на България“ 2021 – Георги Костадинов, и група „Молец“.
Деница-Ивана е горд член на Клуб 2018, Клуб 2019, Клуб 2020 и Клуб 2021 на Фондация Димитър Бербатов. Финалист за Голямата награда за 2020 г.