Начало/Новини/Деница-Ивана спечели нова Гран при

Деница-Ивана спечели нова Гран при

От 29 май до 1 юни в Алмати (Казахстан) се проведе XXIV Международен конкурс на детското творчество “Бозторгай“. Той включва различни направления от вокалното и танцовото изкуство, а участниците бяха представители на държави от Европа и Азия. В най-многобройната възрастова група Деница-Ивана взе участие в две направления: „Естраден вокал“ и „Народно пеен“. Съгласно регламента тя изпълни по две песни във всяко така, че пребори изключително силната конкуренция и спечели еднолично първите награди и в двете направления. Общият сбор на точките й за естрадното пеене беше 159 т. от 160 възможни (80 от 80 за първата песен и 79 от 80 за втората песен).
Членове на международното жури бяха професори по вокално майсторство, преподаватели в държавни музикални академии, известни композитори, продуценти, вокални педагози и др. Награждаването на лауреатите на престижния форум и галаконцертът бяха излъчвани на живо по Казахската национална телевизия.
В България Дени беше посрещната от новината, че е спечелила Голямата награда на раздел „Художествено слово“ на VII Международен фестивал „Българска душа на Святата земя“ - Израел. Тя участва с изпратен видео запис на рецитация на стихотворението „Върни се, приятелю!“ на поета Георги Драмбозов, посветено на Томи Йовчев. Общата оценка от изпълнението на Дени и отреди най-голямото отличие, единствено за раздела „Художествено слово“ – над големите награди за отделните възрастови групи в категорията. А участието и в раздел „Изпълнение на българска фолклорна песен“ приключи с първо място.

Деница-Ивана е горд член на Клуб 2018, Клуб 2019, Клуб 2020 и Клуб 2021 на Фондация „Димитър Бербатов“. Финалист за Голямата награда за 2020 г.