Начало/Новини/Деница-Ивана отново с първо място

Деница-Ивана отново с първо място

От 20 до 21 април в Панагюрище се проведе XIX Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен "Родолюбие”. Броят на участниците надвиши 400, като те трябваше да изпълнят по две песни - първата задължително с патриотично съдържание (за родината, семейството или родната природа), а втората - патриотична или популярна.
Деница-Ивана участва в групата с най-сериозна конкуренция - ученици от V до VIII клас. Тя успя да впечатли силно журито с изпълнение на песните “Българийо, децата ни върни” и “Надежда”, за които беше отличена с първото място. Председател на журито беше маестро Хайгашод Агасян, а членове: маестро Светослав Лобошки и Мая Райкова - вокален педагог и музикален продуцент в БНР.
Фестивалът е с традиции, включен е в националния календар на Министерството на образованието и науката. Тази година провеждането му беше посветено на 185-ата годишнина от рождението на Нешо Бончев и 135-ата годишнина от рождението на Захари Стоянов.
Деница-Ивана е ученичка в VII клас на 10-о СУ „Теодор Траянов“. Неѝн вокален ръководител е Мими Иванова.

Дени е горд член на Клуб 2018, Клуб 2019, Клуб 2020, Клуб 2021, Клуб 2022 и Клуб 2023 “Успелите деца на България” на Фондация „Димитър Бербатов“. Финалист за Голямата награда за 2020 г.