Начало/Новини/Деница-Ивана Камбурова с успехи на “Sofia Grand Prix”

Деница-Ивана Камбурова с успехи на “Sofia Grand Prix”

От 15 до 17 септември в София се проведе X Международен фестивал на изкуствата “Sofia Grand Prix” 2023. Деница-Ивана участва с изпълнения в две категории - “Патриотична песен” и “Песен на роден език”. В първата Дени беше оценена от международното жури с най-висок резултат сред участниците от всички възрастови групи за изпълнението на песента “Българийо, децата ни върни”. И беше отличена еднолично с Голямата награда на категорията - "Най-добро изпълнение". В категорията “Песен на роден език”, за изпълнение на песента “Надежда”, тя спечели първо място.
Малко преди провеждането на юбилейния “Sofia Grand Prix”, от 9 до 11 септември Дени взе участие в V НК за млади изпълнители на популярна песен “Дунавски звезди” - Силистра, включен в календара на Министерството на културата. Председател на 6-членното жури беше Нели Рангелова. За изпълненията си на “Надежда” и “Hurt” (на Кристина Агилера), Дени беше отличена с наградата на областния управител на Област Силистра. Тя взе участие и в гала концерта във вечерта на награждаването.
Дени учи в 10-о СУ "Теодор Траянов", а неѝн вокален педагог е Мими Иванова.
Деница-Ивана е член на Клуб 2018, Клуб 2019, Клуб 2020, Клуб 2021 и Клуб 2022 „Успелите деца на България“ на Фондация "Димитър Бербатов". Финалист за Голямата награда за 2020 г.