Начало/Новини/Деница-Ивана Камбурова пак стана първа

Деница-Ивана Камбурова пак стана първа

На 1 ноември бяха обявени резултатите на X Национален музикален и танцов конкурс „Пиленце пее”, проведен в София. С оглед спазване на противоепидемичните мерки, на децата беше дадена възможност да участват по избор - присъствено (разпределени в рамките на периода 9-24 октомври) или дистанционно.
Дени се включи в присъствения конкурс с изпълнения на „Лале ли си зюмбюл ли си“ и „Шарен гердан“. Тя успя да пребори силната и многобройна конкуренция на участниците в присъствената и дистанционната част във втора възрастова група и да спечели първото място.
Председател на журито беше световноизвестната народна певица Янка Рупкина. Членове: известната фолклорна изпълнителка, преподавател в СУ „Климент Охридски“, вокален педагог и създател на конкурса - Светла Караджова, Лидия Ганева - народна певица, както и фолклористи, преподаватели по изкуства и по народно пеене, фолклорни певци, експерти от МК и МОН. Конкурсът включен в календара на Министерство на културата и на Министерство на образованието и науката. Той се организира от НЧ „Надка Караджова - 2012” и от клуб за български народни танци „Бодифолк“.
Деница-Ивана е ученичка в V клас на 10 СУ „Теодор Траянов“ и академия „Луис Карол“ – гр. София. Неин вокален ръководител е Мими Иванова.
Дени е горд член на Клуб 2018, Клуб 2019 и Клуб 2020 на Фондация „Димитър Бербатов“. Финалист за Голямата награда за 2020 г.