Начало/Новини/Деница-Ивана Камбурова отново с Голяма награда

Деница-Ивана Камбурова отново с Голяма награда

На 15 и 16 май в София се проведе присъственият финален кръг на XVI Международен фестивал за популярна песен и танц „Абанико“. Право на участие придобиха участниците, отличени с първи места от дистанционния етап - като Деница-Ивана, която се класира в направление „Световен хит“ за песента „Мама“ и в „Джаз и евъргрийн“. За изпълнението на „Мама“ и на финала, Дени получи максималния брой точки от всеки едни от членовете на международното жури. Така тя беше отличена с Голямата награда на направлението „Световен хит“ - единствена за всички възрастови групи.
На 16 май Деница-Ивана успя да участва и спечели сред голяма конкуренция златен медал от друг утвърден конкурс - ХVІ Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“, който ежегодно се провежда в Панагюрище. Фестивалът е включен в календарите на Министерството на образованието и науката и на Министерството на културата. Журито: доц. Етиен Леви, Иван Лечев и Хайгашод Агасян, отличи Дени с първо място за изпълнението на песните „Българка“ и „Шарен гердан“.
Деница-Ивана е горд член на Клуб 2018, Клуб 2019 и Клуб 2020 на Фондация "Димитър Бербатов". Неин вокален педагог е Мими Иванова.