Начало/Новини/Деница-Ивана Камбурова извоюва Гран при

Деница-Ивана Камбурова извоюва Гран при

От 27 до 29 август в кк Албена се проведе VIII Международен фестивал „Stars of the World”.
Дени участва с вокални изпълнения в четири различни направления: „Песен на роден език“, "Световен хит", „Фолклор“ и „Песен от репертоара на Филип Киркоров“. С всяко от тях тя силно впечатли и развълнува журито - беше отличена с максималния резултат и спечели еднолично Голямата награда на фестивала. Нейн вокален педагог е Мими Иванова.
Международното жури включваше изявени преподаватели в музикални академии, композитори, продуценти, изпълнители, вокални ръководители, директори на вокални фестивали от България, Латвия, Молдова, Северна Македония и Украйна, както и младежко жури. Председател на журито беше Елена Лорейна Швилпе (музикант, композитор, директор на престижния международен фестивал „Riga Symphony“ - Латвия).
Предвид световната епидемиологична обстановка, изпълнителите имаха право да се включат в конкурса присъствено или дистанционно с необработени видеоклипове. Дени участва присъствено.
Деница-Ивана учи в 10-о СУ „Теодор Траянов“ и Академия „Луис Карол“ - София. Тя е горд член на Клуб 2018, Клуб 2019 и Клуб 2020 г. на Фондация "Димитър Бербатов". Финалист за Голямата награда за 2020 г.