Начало/Новини/Деница-Ивана Камбурова жъне още успехи

Деница-Ивана Камбурова жъне още успехи

На 26 ноември бяха обявени резултатите от XVII Международен фестивал „Кръстопът на музите“ - София.
Дени успя да се пребори с конкуренцията и спечели четири първи места в своята възрастова група: в направленията „Световен хит“, „Фолклор“, „Песен на роден език“ и „Песните на Стефан Диомов“. В направление „Песните на Стефан Диомов“ тя беше отличена с Голямата награда за всички възрасти за изпълнението на песента „Летен дъжд“. Самият известен български композитор и музикален педагог - маестро Стефан Диомов, беше председател на журито в това направление. Композиторът и диригент, доц. д-р Георги Петков беше председател на журито в направление „Фолклор“, а председател на журито на останалите направления - доц. Етиен Леви.
Фестивалът традиционно се провежда присъствено, но предвид противоепидемичните мерки, дистанционно с видео участие се проведе подборен кръг. В него онлайн взеха участие над 500 участници от различни страни. Предвидена е и присъствена част на по-късен етап.
Малко по-рано Деница-Ивана беше отличена с първо място на Международния конкурс "Премьера" - Русия. Силен онлайн конкурс, в който оценяването на участниците от международното жури се извършваше непосредствено след изпълнението.
Деница-Ивана е ученичка в V клас на 10-о СУ „Теодор Траянов“ и академия „Луис Карол“ – гр. София. Неин вокален педагог е Мими Иванова.
Дени е горд член на Клуб 2018, Клуб 2019 и Клуб 2020 на Фондация „Димитър Бербатов“. Финалист за Голямата награда за 2020 г.