Начало/Новини/Деница-Ивана Камбурова донесе първа награда от Сърбия

Деница-Ивана Камбурова донесе първа награда от Сърбия

Деница-Ивана взе участие в раздел „Песен от извора“ (фолклор) на Международния конкурс „Сърцето на Сърбия“. Първото издание се проведе Крагуевац (Сърбия) от 23 до 29 май и включваше различни стилове на вокалното изкуство. Разделът за фолклор включваше два конкурсни етапа, на първия от които международното жури проведе селекция за допускане до втория. На финала участниците трябваше да изпеят песните си акапела или с музикален съпровод пиано/акордеон.
Дени изпя песните си акапела. Тя успя да се пребори със силната конкуренция на участниците в различните възрастови категории, беше допусната до финалния етап и там спечели първото място. Членове на журито бяха известни преподаватели в музикални академии, фолклорни изпълнители и вокални педагози.
Между двата кръга се проведе майсторски клас на проф. Воислав Стоич - преподавател в Крагуевацката музикална академия, в който Дени взе участие.
Дени е ученичка в V клас на 10 СУ „Теодор Траянов“.
Деница-Ивана е горд член на Клуб 2018, Клуб 2019 и Клуб 2020 на Фондация „Димитър Бербатов“. Финалист за Голямата награда за 2020 г.