Начало/Новини/Деница-Ивана – трета на национален конкурс

Деница-Ивана – трета на национален конкурс

На 27 и 28 април в Сливен се проведе XIX Национален фестивал за млади изпълнители на популярна музика "Цветен камертон”.
През двата конкурсни дни участниците трябваше да представят по две изпълнения, едно от които задължително песен на български език.
Деница-Ивана взе участие в трета възрастова група (от 12 до 15 г.). Тя успя да се пребори със силната конкуренция и беше класирана на трето място. Председател на журито беше маестро Хайгашод Агасян, а членове - певицата Теди Кацарова и Атанас Стоянов от БГ радио. Призовите места на участниците по традиция са еднолични.
Конкурсът за индивидуални изпълнители е ежегоден. Тази година той събра рекорден брой деца и ученици от 29 музикални школи от Бургас, Варна, В. Търново, Г. Оряховица, Добрич, Лом, Пловдив, Русе, Сливен, София, Ст. Загора, Стражица, Тутракан, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.
Деница-Ивана е ученичка в VII клас на 10-о СУ „Теодор Траянов“ - гр. София. Неѝн вокален ръководител е Мими Иванова.
Дени е горд член на Клуб 2018, Клуб 2019, Клуб 2020, Клуб 2021, Клуб 2022 и Клуб 2023 “Успелите деца на България” на Фондация „Димитър Бербатов“. Финалист за Голямата награда за 2020 г.