Начало/Новини/Денис Димитров стана шампион на „President’s Cup“

Денис Димитров стана шампион на „President’s Cup“

Денис спечели златния медал в един от най-силните турнири по олимпийско таекуондо в Европа - "President's Cup". Шестото издание се проведе в Истанбул (Турция) от 15 до 21 септември. Надпреварата е с високия ранг G1 и събира най-добрите състезатели на Европа.
Младата ни надежда завоюва шампионската титла при юношите след 5 категорични победи в своята категория. В първия кръг Денис преодоля с точкова разлика представител на домакините. А във втория и третия кръг елиминира последователно европейските шампиони на Турция при юношите, както и при кадетите в много драматични битки. На полуфинала Денис надигра категорично с 8:2 точки световния вицешампион от Сърбия, а на финала в тактически сблъсък победи украинец с 10:8.
С този си успех и след спечелените световна вицешампионска и европейска титла, възпитаникът на клуб "Херея" по прякор Рицаря, затвърди лидерската си позиция и оглавява световната ранглиста при юношите до 63 кг. През идната година Денис влиза в категория мъже и дава убедителна заявка за достойно участие.

Денис е горд член на Клуб 2019 и Клуб 2020 на Фондация "Димитър Бербатов".