Начало/Новини/Две първи места за Никола Кацарски

Две първи места за Никола Кацарски

На 27 юни официално бяха оповестени резултатите от XXV Национален конкурс "Космосът - настояще и бъдеще на човечеството". Специализирано жури класира Никола на първо място в раздел "Рисунка". Първото място в този конкурс има висока стойност, защото е еднолично, и защото всички 2186 ученици (от 8 до 18 г.) се конкурираха без разделение по възрастови групи. Никола направи впечатление с живописната си творба, пресъздаваща темата за едно от най-големите постижения на българските учени - първата в света космическа оранжерия. По време на награждаването в миналогодишното издание на конкурса, Никола имаше възможността от първо лице да чуе емоционалния разказ на доц. д-р Таня Иванова - ръководител на екипа, създал оранжерията. Именно тя бе вдъхновението му за наградената рисунка.
На 29 юни Никола бе удостоен с още едно еднолично първо място - във ВГ V-VII клас на IV Национален конкурс за рисунка "Приказният свят на природата" - Русе. Колоритната му творба "Утро в Рила планина - да пазим скалния орел", бе изпълнена с акварелна техника.
Никола е на 12 години и е ученик в НУИ "Панайот Пипков " - гр. Плевен.
Той е горд член на Клуб 2018, Клуб 2020, Клуб 2021 и Клуб 2022 на "Успелите деца на България" на Фондация "Димитър Бербатов".